Grönsakscurry



En smakrik vegansk currygryta som du rör ihop på nolltid.


Recept för 4 personer


Du behöver:


1 stor gul lök

3 msk matolja

1 msk Gröna Bladets Curry, stark

1 tsk salt

380 g förkokta kikärtor

1 zucchini

2 stora morötter

150 g sockerärtor

3 dl vatten



Gör så här:


1. Finhacka löken. Hacka zucchinin och morötterna. Hetta upp oljan i en kastrull hög värme och stek löken tills den mjuknar och får färg.

2. Krydda löken med curryn och salta.

3. Tillsätt kikärterna, zucchinin, morötterna och vattnet och rör ihop. Låt puttra under medelvärme i cirka en kvart.

4. När currygrytan puttrat i en kvart, tillsätt sockerärtorna och låt puttra i ytterligare fem minuter på hög värme.


Servera den färdiga currygrytan med basmatiris.