Kycklingsouvlaki med bulgur och persiljelöksallad


Grillade grekiska kycklingspett med bulgur och frisk löksallad med persilja. En god måltid att bjuda på under varma sommarkvällar.


Recept för 4 personer


Du behöver:


Till kycklingsouvlakin

8-12 träspett

800 g benfri kyckling

1 påse Gröna Bladets Souvlakimix

2 röda paprikor

1 gul lök


Till bulguren

3 stora tomater

2 msk Gröna Bladets Paprikapulver, mild

1 lök

3 msk ghee (klarifierat smör) eller matolja

4 dl stora bulgurkorn

2 tsk salt

2 dl vatten


Till löksalladen

1 röd eller gul lök

1 knippe persilja

1 msk Gröna Bladets Sumak



Gör så här:


För kycklingsouvlakin

1. Lägg träspetten i kallt vatten i ca 10 minuter.

2. Skär kycklingen i kuber. Hacka paprikorna och löken i större bitar.

3. Gnid in souvlakimixen i kycklingen och börja trä upp kycklingen på träspetten. Varva kycklingbitarna med paprika och lök.

4. Grilla spetten på grillen eller i ugnen i ca 6 min runt om eller tills spetten fått en fin färg.


För bulguren

1. Skölj, hacka och kör tomaterna i en matberedare. Blanda tomatröran med paprikapulvret.

2. Finhacka löken. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek löken i någon minut. Tillsätt bulguren, saltet, tomatröran och vattnet och rör ihop.

3. När blandningen börjar koka, sänk värmen till lägsta värme och låt puttra i 10-15 minuter tills vattnet försvunnit helt och hållet och bulguren är mjuk.