Kycklingspett med Tikka Masala sås




Recept för 4 personer 


Du behöver:


Till kycklingspetten

1 kg kycklingfilé

½ burk Gröna Bladets Tikka Masala Kryddpaste

4 stora paprikor av valfri sort

salt


Till tikka masala såsen

3 matskedar matolja

5 cm färsk ingefära

4 klyftor vitlök

4 gula lökar

½ burk Gröna Bladets Tikka Masala Kryddpaste

2 dl kokosmjölk

salt

Gör så här:


För kycklingspetten

1. Sätt ugnen på 250°C

2. Skär kycklingfilén i 2,5 cm stora tärningar.

3. Salta kycklingtärningarna efter smak och marinera de med hälften av Tikka Masala Kryddpasten.

4. Skär paprikan i 2,5 cm stora tärningar.

5. Trä paprika och kycklingtärningarna på blötlagda träspett.

6. Lägg spetten på ett ugnsgaller med plåt under och grilla högst upp i ugnen i 10-15 minuter eller tills kycklingen är färdig. Efter halva tillagningstiden, vänd på spetten så att båda sidorna får fin färg. 


För Tikka Masala såsen

1. Finhacka vitlöken och ingefäran och fräs i matolja i en stekpanna.

2. Finhacka löken, lägg i stekpannan och fräs tills löken har fått en gyllenbrun färg.

3. Lägg till andra hälften av Tikka Masala Kryddpasten i stekpannan och blanda med de övriga ingredienserna. Låt fräsa i någon minut.

4. Häll kokosmjölken i en gryta och blanda med de övriga ingredienserna, salta efter smak och låt blandningen sjuda i 10 min på låg värme med locket på. 


Servera kycklingspetten och Tikka Masala såsen med basmatiris, färsk koriander och lime.