top of page

Pasta al Limone
Pasta al Limone är en klassisk italiensk pastarätt med frisk citronsmak. I denna variant har gurkmeja lagts till i receptet för att ge pastan en fin gul färg.

Recept för 4 personer


Du behöver:


1 citron

1 näve färsk persilja

350 g linguini eller annan pastasort

2 dl grädde

75 gram kylskåpskallt smör

2 dl parmesanost

Salt


Gör så här:


1. Skala med en potatisskalare två långa remsor citronskal. Skär varje remsa i tunna strån som du använder för att garnera pastan när den är redo att serveras. Hacka även persiljan och lägg åt sidan för senare användning.

2. Riv resten av citronskalet och lägg i en kastrull. Skär citronen i två halvor och pressa ut cirka 2 matskedar citronjuice i en liten bägare. Citronjuicen kommer att användas vid ett senare skede i receptet.

3. Koka pastan 1 minut kortare än vad det står angivet på förpackningen. Under tiden häll grädde i kastrullen med citronskal och låt puttra på medelvärme, vispa grädden i cirka 2 minuter tills den börjar sjuda och sänk därefter värmen. Skär smöret i fem lika stora bitar och vispa in en bit smör i taget tills smöret smält och gräddsåsen blivit mer krämig. Tillsätt gurkmeja i såsen och vispa tills såsen fått en fin gul färg.

4. När pastan har kokat tillräckligt, ta cirka 3 dl av pastavattnet och häll i kastrullen med gräddsåsen. Höj värmen under kastrullen till medelvärme. Flytta över pastan från pastavattnet till gräddsåsen med en tång. Det gör inget om lite av pastavattnet kommer med.

5. Koka pastan i gräddsåsen och tillsätt parmesan lite i taget tills gräddsåsen blir krämig. Häll därefter i citronjuicen från steg 2 och salta pastan efter smak.


Servera pastan i skålar och krydda med svartpeppar och garnera med citronstrån, persilja och parmesan.Comments


bottom of page