
Fräsch, nyttig och mättande sallad som är enkel att göra.
Recept för 4 personer
Du behöver:
2 zucchini
1 aubergine
1 röd paprika
1 rödlök
125 g cocktailtomater
Salt
½ tsk Gröna Bladets Svartpeppar
½ tsk Gröna Bladets Pul biber
2 klyftor vitlök
3 tsk olivolja
2,5 dl bulgur
3 msk Gröna Bladets Allkrydda
380 g kokta kikärtor
1 lime
½ kruka Basilika
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skiva zucchini, aubergine, paprika och rödlök tunt. Blanda med cocktailtomater, pressad vitlök, olivolja, salt, svartpeppar och pul biber.
3. Tillaga alla grönsaker i ugn i ungefär 40 minuter eller tills grönsakerna blivit mjuka och fått fin färg. Ta ut grönsakerna och låt svalna.
4. Koka bulgur enligt anvisning på förpackning men byt ut saltet i anvisningarna mot 3 msk allkrydda.
5. Blanda den färdiga bulguren med kikärtor och ugnsrostade grönsaker. Pressa över lime.
6. Grovhacka basilika och blanda ner i salladen. Servera direkt.
