Ljummen bulgursallad med ugnsrostade grönsaker och kikärtor




Fräsch, nyttig och mättande sallad som är enkel att göra.


Recept för 4 personer


Du behöver:


2 zucchini

1 aubergine

1 röd paprika

1 rödlök

125 g cocktailtomater

Salt

½ tsk Gröna Bladets Svartpeppar

½ tsk Gröna Bladets Pul biber

2 klyftor vitlök

3 tsk olivolja

2,5 dl bulgur

3 msk Gröna Bladets Allkrydda

380 g kokta kikärtor

1 lime

½ kruka Basilika



Gör så här:


1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skiva zucchini, aubergine, paprika och rödlök tunt. Blanda med cocktailtomater, pressad vitlök, olivolja, salt, svartpeppar och pul biber.

3. Tillaga alla grönsaker i ugn i ungefär 40 minuter eller tills grönsakerna blivit mjuka och fått fin färg. Ta ut grönsakerna och låt svalna.

4. Koka bulgur enligt anvisning på förpackning men byt ut saltet i anvisningarna mot 3 msk allkrydda.

5. Blanda den färdiga bulguren med kikärtor och ugnsrostade grönsaker. Pressa över lime.

6. Grovhacka basilika och blanda ner i salladen. Servera direkt.