Pasta med scampi och dill



Det här är en riktigt lyxig pastarätt som är enkel att tillaga.


Recept för 4 personer


Du behöver:


400 g linguini eller annan pastasort

1 stor lök

3 vitlöksklyftor

3 msk olivolja

1 msk vetemjöl

20 scampi

½ dl parmesan

50 g gorgonzola

1 krm Gröna Bladets Svartpeppar

2,5 tsk Gröna Bladets Fiskkrydda

5 dl matgrädde

1 msk hummerfond

Ett knippe dill



Gör så här:

1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

2. Under tiden finhacka lök och vitlök. Smula gorgonzolan. Riv parmesanen och finhacka dillen.

3. Hetta upp 2 msk olivolja i en kastrull och fräs löken, vitlöken och gorgonzolan i kastrullen.

4. Tillsätt scampin och krydda med svartpeppar och fiskkrydda.

5. Häll matgrädden, hummerfonden, dillen och parmesanosten i kastrullen och rör ihop. När såsen börjar puttra sänk värmen. För en tjockare sås, blanda 1 msk matolja med 1 msk vetemjöl i en skål, tillsätt sedan blandningen i kastrullen och rör ihop.

6. När såsen är tjock och krämig ta bort kastrullen från spisen.


Servera pastan på tallrikar och häll över scampisås. Garnera med färsk dill och parmesan innan servering.