top of page

Historik

Det hela började med ett minne, ett minne av en smak. En stark och syrlig smak med en svag bitter underton. En smak som berättade flera olika historier på en och samma gång, historien om barndomen, historien om kärleken, historien om alla de gamla dagarna. Året var 1995, Yousif Ibrahim hade bott i Sverige i åtta års tid och han längtade nu efter en smak som inte fanns.

En smak som inte fanns... Tills han skapade den igen på Gröna Bladet.

 

Vårt företags historia började med en saknad efter anbapulver. En vanlig kryddmix i Irak som inte fanns att hitta i någon butik i Sverige i början av 90-talet. Faktum var att det var många både kryddblandningar och kryddor som inte gick att hitta i butiker på den tiden. Yousif fick en idé, tänk om han skulle importera de kryddorna till Sverige? Han skulle kunna göra kryddmixer av dem. Nog var det fler som längtade med honom? 

 

Och så var det. Företaget startade år 1995, då hette det J.M.R. FOOD AB. I början bestod vårt sortiment endast av typiska kryddor från Mellanöstern. Mycket har hänt sedan dess...

 

I takt med att företaget  växt har vårt kryddsortiment också influerats av matkulturer från andra delar av världen. Vi har även tagit in ekologiska och KRAV-märkta kryddor i vårt sortiment. Sedan har vi också förutom kryddor lanserat konserver och färskvaruprodukter under vårt varumärke Gröna Bladet.

I januari 2007 flyttade vi in i nya ändamålsenliga lokaler i Arlandastad norr om Stockholm och under sommaren samma år ändrade vi också företagsnamnet till Gröna Bladet AB för att göra det lättare för våra kunder att identifiera företaget med våra produkter. 

 

Idag kan vi stolt säga att vi har ett brett sortiment av högkvalitativa produkter och precis som vi gjort sedan första början försöker vi alltid hitta nya och goda smaker till våra kunder.  

logo guld.png

                                                                        © 2020 Gröna Bladet AB

Fästpunkt 1
bottom of page