En perfekt svensk sommar kräver en klassisk kardemummakaka som dessutom är busenkel att baka.
100 g smör
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ägg
2–3 tsk Gröna Bladets Kardemummakärnor, stötta
2 ½ dl mjölk
Garnering
ca 2 msk florsocker
1. Värm ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna. Blanda därefter det smälta smöret med strösockret i en bunke.
3. Rör ihop vetemjöl och bakpulver och blanda ihop det med övriga ingredienserna.
4. Smörj och bröa en sockerkaksform, häll sedan smeten i formen.
5. Grädda kardemummakakan i den nedre delen av ugnen i ca. 45 min.
6. Låt kakan svalna i formen sedan ta ut den och strö över ett jämnt lager med florsocker.
Tips! Man kan även garnera med 2 msk pärlsocker istället för florsocker.
Upptäck Somalias smaker med Gröna Bladets nya
somaliska kryddmixer.